Astralis

Astralis je momentálně nejlepší CS:GO tým, který vyhrál 3 Major turnaje v řadě a je jako jediný CS:GO tým, který vyhrál celkem 4 Major turnaje. Major turnaj je nejprestižnější turnaj v CS:GO, který se hraje 2x ročně, kdy v posledním Major turnaji se hrálo o milion dolarů. Astralis jako tým vznikl v roce 2016 z týmu TSM, ale společná historie hlavních hráčů se váže až do roku 2014, kde spolu hráli Xyp9x, Dupreeh a Dev1ce v týmu Dignitas. Astralis ale není obyčejný tým jako třeba TSM vlastněný externí organizací. Astralis je totiž první organizace založená a vlastněná hráči. Pro vstup do turnajů tak používá své jméno a značku.

 

V době kdy hráli za tým TSM, tak se s nimi neslo „prokletí“, kdy v kvalifikaci většího turnaje rozdrtili všechny své protihráče, ale jak se dostali do vyřazovací části, tak se vždy něco zlomilo a nehráli na takové úrovni jako v kvalifikaci. Z toho důvodu jim TSM ukončil smlouvu a vznikl tým Astralis. Každý věděl, že mají na to vyhrát Major, ale nedokázali to nikdy dotáhnout do konce. Čím více těch turnajů měli za sebou, tím se i zvyšovala jejich frustrace z prohry. Sami věděli, že problém je v jejich hlavě. Proto se rozhodli najmout si psycholožku Mia Stellberg z Finska, která pomohla posílit týmového ducha a udělala z nich opravdové sportovce. Nezdravé jídlo bylo přísně zakázané, celý tým musel začít chodit do posilovny a začít pracovat na sobě. Tohle napomohlo k tomu, aby se cítili jako opravdoví sportovci. Změnili své myšlení a umístili tam vítěznou mentalitu. Zde můžeme vidět, že profesionální Esport není jen hraní počítačových her, ale musí se pro to udělat více. A tato změna je vedla k jejich první výhře Major turnaje v roce 2017. O rok později pak výhře tří Major turnajů v řadě.

Profesionální Esport je hodně psychický náročný. Hodně hráčů po delším hraní v kuse se psychicky zhroutila a několik měsíců kvůli tomu nemohla hrát. Z toho důvodu tým Astralis chce mít ve svém týmu 10 hráčů místo 5. Aby vždycky si polovina hráčů měla šanci si odpočinout a mít vůbec nějakou dovolenou. Počet turnajů se neustále zvyšuje a hráči mezi nimi už nemají skoro žádný volný čas.