TWITCH

Streamovací platforma Twitch.tv byla založena v červnu 2011 spolumajiteli stránky Justin.tv, Justinem Kanem a Emmettem Shearem.
Živé vysílání na této platformě se zaměřují především na videohry. Streameři (lidé provozující živé přenosy) většinou pro atraktivitu obsahu herní gameplay doplňují různým komentářem, ať už s kamerou či nikoli. Výjimkou však nejsou ani nekomentované přenosy. V poslední době se na platformě zvyšuje konzumace ne-herního obsahu jako je umění či talk show.
Esport na Twitch.tvEsport na Twitch.tvEsport na Twitch.tv Esport na Twitch.tv Esport na Twitch.tv Esport na Twitch.tv Esport na Twitch.tvEsport na Twitch.tv
V dubnu 2020 Twitch spustil novou záložku přímo pro Esport, kde lze najít premiéry esportových událostí z celého světa, jako jsou ESL Katowice, Rocket League Championship Series, Twitch Rivals nebo třeba League of Legends World Championship.
Electronic Sports League (ESL) pocházející z Kolína nad Rýnem je největší esportová společnost na světě a zároveň také největší esportová společnost, která streamuje na Twitch. Mezi aktuálně nejsledovanější hry na streamech patří CSGO, Dota 2, Heartstone či StarCraft II.
Twitch Rivals je série kompetitivních událostí či turnajů určená pro streamery a diváky. Výherní tým či streamer obvykle za svou výhru obdrží peníze. V poslední době se Rivals konaly především v aktuální hitu Fall Guys či klasikách jako je League of Legends nebo Hearthstone.
Statistiky Twitch.tv Statistiky Twitch.tv Statistiky Twitch.tv Statistiky Twitch.tv
Průměrný počet diváků v daný moment 1 500 000+
Unikátních tvůrců streamujících každý měsíc 4 000 000+
Průměrný počet diváků za den 17 500 000
Zaměstnanců po celém světě 1 800
Tvůrců v rámci Twitch Partner programu Desítky tisíc
Počet shlédnutých minut v roce 2019 600 000 000 000+