Streamer Johnny Crypton

Johnnyho jsem si vybral jakožto nejlepšího bývalého českého streamera Doty 2, kterého jsem často sledoval na twitchy.

Johnny Crypton (dále jen JC) je pro mě legendou české scény a to nejen z pohledu Doty 2 jakožto hráče, ale i jako člověka. Jeho humor byl velmi specifický, nebyl stavěný pro každého, ale já se u něj nejvíce bavil.

JC jsem nejvíce na streamu viděl hrávat offlane linku (offlane je pozice na mapě, na které se nejčastěji hraje pozice 3), ale uměl skvěle zahrát i ostatní role. Nejenže hrával, ale i někdy komentovával zápasy z významných Dota turnajů.

Dost lidí si z něho dělalo srandu. Co by ale jiné položilo na dně, to on snesl dobře a ještě si z toho sám udělal srandu.

 

Čas šel dál a JC se dostal na svůj Dota vrchol. Od tohoto okamžiku se JC snažil o pokoření 7k MMR (Matchmaking Rating). Tohoto snu se mu však nikdy dosáhnout nepodařilo. Někdy v této době na svých streamech začal hrávat i poker. Já osobně poker nehraju, ale bylo skvělé vidět, jak vysvětloval poker a přirovnával to k dotě, pro lepší pochopení. S JC mám i zachycený parádní twitch clip, jak hraje poker, ale asi by to nebylo úplně vhodné to sem dávat, jak se vzteká :), ale vždycky mě to nejvíc dostane, když to vidím.

 

Mezi jeho slavné chvíle patří jeden legendární zápas, který se hrál na kvalifikaci do The International 2017. Kdy jeho česká parta vyhrála jeden zápas téměř bez killů (mimochodem ten sniper na konci se zabil sám o lycanovy necra, když se sniperovi zaktivovaly blesky). Na TI se nakonec nekvalifikovali.

Video toho zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=lEGZJl4_2mQ

 

V dnešní době už moc nestreamuje a když jo, tak je to jednou za dlouhou dobu a to pouze poker, nic jinšího, což je velká škoda. Aktuálně by měl pracovat někde v nějakém poker baru.