Budoucnost esportu

V současné době se stává z esportu raketově rostoucí odvětví, které láká hráče, i nehráče, z celého světa. Tento náhlý rychlý růst s sebou přináší jistá úskalí i možnosti. Proto nám nastávají zajímavé otázky. Co bude s esportem v budoucnu? Jak se bude vyvíjet? Co to s sebou přinese?

V dnešní době je esport velice lukrativní byznys, ve kterém se točí milióny (možná i miliardy ?). Díky tomuto rychlému nárustů se nabízí velká paleta sponzorů, kteří by chtěli do esportu trošku zainvestovat. Avšak tady přichází jedno z úskalí, protože určitě všichni neinvestují do esportu, aby tomu esportu pomohli a jdou pouze za penězi. Tohle je věc, která je celkem bězná i mimo esport, ale podle mě je esport v tom horším segmentu. Bohužel tohle je věc, která se dle mého názoru nikdy pořádně nezmění a pořád budeme kapitalistická společnost.

V budoucnu by se mohl i více změnit názor veřejnosti k esportu, at´ už přes média nebo přes nějaké turnajové a esportové propagace. Stárnutí nynější generace gamerů, by mohla přinést do esportu hodně a podvědomí lidí o esportu bude jen stoupat. Podle mě bude esport, alespoň v blízké budoucnosti, stále stoupat (at´ už zdravě či nezdravě) a stane se z něj plnohodnotné samostatné odvětví. Pro hráče plnohodnotná profese, pro diváky dobrá zábava.

A co herní tituly? To je ovšem jasné, že budou přicházet nové kompetetivní tituly do esportu, ale v blizké budoucosti si myslím že zatím ten základ zůstane stejný, jako například LOL, Dota 2, CS:GO, R6S a tak dále. Dále bude zajímavý sledovat i vývoj techniky a technologii pro esport. Například nové streamovací platformy zaměřené pouze na esport, techniky streamování nebo jen nové hráčské vybavení a nové PC komponenty.

Na závěr bych řekl, že esport má už téměř jistou budoucnost a je to jen na nás jak s esportem naložíme. Alespo­ň v příštích letech bude stoprocentně esport dále stoupat, teď jen jestli tak jak rychle vyrostl tak aby ta rychle nespadl.