Životospráva esport hráčů

  • Úvod

Esport hráči mají, co se týká zdravého životního stylu, asi nejdál ze všech „sportovců“. Tráví u počítače nespočet hodin a zapomínají na důležité faktory, kterými jsou jídlo, pití a spánek.

  • Průměrná doba strávená u počítače

 

Esport hráči tráví u počítače asi nejvíce času, za vidinou být nejlepší v určité hře. Je to většinou jejich jedinou náplní dne. Sednout k počítači a hrát. Ale tahle vidina může přivodit nepříjemné zdravotní potíže. Nejlepší hráči tráví průměrně 12-14 hodin denně, 6 dní v týdnu. Někteří i více, např. Guardian, hráč cs:go ze Slovenska, přiznal, že hrával i 16 hodin denně. Když si vezmete, že den má 24 hodin je to docela síla.

 

  • Strava a pitný režim

 

Co se týká stravy, to taky nebude žádná sláva. Trénování jim bere strašně moc času, a proto na to aby si něco uvařili, už čas není. Je to pro ně zkrátka ztráta toho bohatého času na to aby trénovali. A proto si nejčastěji objednají  jídlo, které jim dovezou až domů. Tyhle fastfoody jsou ale strašné kalorické a člověk, který jen sedí u počítače a má skoro nulový pohyb, začne jednoznačně přibírat.

 

S pitím to bude taky dost podobné. Nejzdravější je čistá voda. Ta nám ale moc energie nepřidá. A proto většina esport hráčů upřednostní energy drinky, coca-colu, pepsi a jiné sladké minerálky, které obsahují cukry. A cukry = kalorie.

 

  • Průměrná doba spánku

 

Jedna studie tvrdí, že průměrná doba spánku esport hráče je 4-5 hodin. Každému stačí k úplnému vyspání jiný čas, to je pravda. Vědci ale uvádí, že ideální spánek by měl trvat 7-8 hodin. Esport hráči tedy podle vědců mají málo spánku. Není divu když „tvrdě trénují. “

 

  • Závěr

 

Když to celé shrnu, co se týká životosprávy esport hráčů, tak je to katastrofální. Nebudeme ale každého házet do stejného pytle. Existují totiž i hráči co cvičí a stravují se jinak. Ale bude jich méně než těch co na to “kašlou“. Nezapomínejte, že zdraví máte jenom jedno.