Team Alliance

O týmu Alliance jsem se poprvé doslechl při turnaji The International 3 (zkráceně TI3) v roce 2013, kde ukázali svou sílu ve finále proti nejoblíbenějšímu týmu tehdejší doby Natus Vincere (zkráceně NaVi). Výhrou nad Navi získali $1,437,190. Podle mého názoru bylo toto utkání nejzajímavějším a nejnapínavějším ze všech nejen na TI3, ale celkově ze všech TI.
Tým Alliance se tehdy skládal z pěti hráčů: Loda (pos1), s4 (pos2), AdmiralBulldog (pos3), EGM (pos4), Akke (pos5). Všichni tito hráči pocházejí ze Švédska.
Jejich sláva, ale nevydržela příliš dlouho, protože nikdy nedokázali zopakovat svůj úspěch na TI3 a po třech letech postupně všichni opouští tým. Někteří úplně končí s progamingem např. z AdmiralBulldoga se stává streamer. Z Lody se stáva coach a aktivním hráčem zůstává pouze s4, který vystřídal pár týmů, ale nakonec se vrátil zpět k původnímu.
Současná sestava není z nejlepších hráčů Doty, ale zároveň ani z nejhorších. A podle mého názoru mají (i když ne zrovna velkou) šanci vyhrát jakýkoliv zápas.
V současné době se týmu celkem daří a já pořád zůstávám fanouškem i když z původní sestavy zůstal pouze s4.