Lanka nebo hraní přes internet?

Dneska už to moc lidí nezná, ale bývaly doby, kdy se sešlo pár kamarádů, donesli si starý router nebo switch a přes káblík se všichni připojili k lokální sítí, přes kterou se hráli všelijaké hry.
Sám si pamatuji, jak jsem se účastnil několika Lan „akcí“. Šlo o to si přinést počítač (nebo notebook), káblík a hromadu jídla a pití. Hrálo se od odpoledních hodin až klidně do těch ranních, vystřídalo se více jak desítek různých her a různých módů, například Warcraft 3, což byla jedna z mých nejoblíbenějších her, nad kterou jste mohli strávit klidně i stovky hodin.
Postupem času, Lan akce začali upadat, a v dnešní době už je zcela normální hrát online, neboli po internetu z pohodlí domova.
Nebudu lhát, i já hraji přes internet a vůbec si nestěžuji, teda až na dost známé nepříjemnosti. Jako jsou nedostupnost serveru, lagy, cheatování atd..
Tyto nepříjemnosti na lankách nebyly, jelikož připojení k internetu nebylo nutností. Lagy nebyly žádné, protože se hrálo na domácí síti, a cheatování? No zkusit jste to mohli, ale nevydrželo vám to dlouho, protože jste byli v okamžiku odhaleni. A když jste nebyly schování za internetovou zdí (nehráli jste online, kde jediné co možná pocítíte je BAN, pokud vás vůbec přistihnou) bylo toto odhalení trochu nepříjemné. Jednoduše řečeno, dostihla vás spravedlnost. A vy jste ji pocítili.
Co na závěr říct. Jedině tak, že lanky i v dnešní době jsou skvělé, pořád se dělají hry, které nevyžadují připojení k serverům a můžete si je pohodlně nahodit na vlastní síti a s kamarády hrát, bavit se a společně si užít takovou akci.
Ovšem, ten pocit napsat kamarádovi až jde s vámi hrát nějakou oblíbenou hru a během pěti minut sedíte za počítačem, konzolí,
nebo jakýmkoli zařízení a můžete spolu ihned hrát, má také něco do sebe.
Takže jestli Lan akce nebo online hraní. Já volím obojí.