Temná strana ESPORTU (Gambling)

Úvod:
Esport jako každý sport není jen o hraní, organizaci a marketingu. Ale i o firmách třetích stran, které chtějí vydělat na fenoménu Esportu, legálně někdy i nelegálně, mezi tyto firmy patří gamblingové stránky s obsahem z her, Sázkové kanceláře a další firmy.
Gambling:
Gambling je hlavní problém v hrách, které mají možnost koupit herní obsah – například kamufláže zbraní, nálepky a klíče k otevření LootBoxu. Lootboxy jsou bedny, ve kterých se skrývá několik předmětu, které jsou dopředu známé a z nich se náhodně podle procentuální šance vybere jeden. Ten, co má menší šanci je víc vzácný, tím pádem má i vyšší hodnotu. Cena se ještě mění dynamicky podle poptávky a nabídky. Tyto předměty můžeme vidět u profesionálních hráčů Esportu, kteří je mají od sponzorů nebo gamblingových stránek, a to je jeden z důvodů proč normální hráči chtějí stejné věci jako jejich vzory. Právě, že tito hráči za vidinou lepších předmětu „jednoduchou“ cestou jdou na tyto stránky.
Tohohle jevu využívají gamblingové stránky, na které vkládáte předměty místo reálných peněz a hodnota předmětu se vám převede na body gamblingové stránky. Většinou 1bod = 1€. Tyto body vkládáte do různých známých hazardních her jako je ruleta, automaty, poker. Pokud vyhrajete dostanete své body zpět, plus body ostatních hráčů, a když prohrajete, tak o body přijdete. Tyto body jdou převést zpět na herní předměty. Největší problém je, že tyto stránky můžou navštívit i děti a mladiství, kteří na takové stránky nemají mít přístup a také to, že některé stránky upravují pravděpodobnost jejich hazardních her, jak se jím hodí, aby na tom nejvíc vydělali.
Boj proti Gambling stránkám:
Proti těmto stránkám se snaží bojovat jak vývojáři samotných her, tak zákony jednotlivých států. Pomoci ověřovaní identity nebo znemožnění pohybu předmětu na jiné účty po nějakou dobu.